2010. május 29, szombat

 2010.05.30. 22:29

Esemény: Mistrz i Malgorzata (Teatr Groteska, 19:00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mindig zseniális Teatr Groteska bábos-minimáldíszletes-kevésszereplős Mester és Margaritája. Nekem általában és most is az a véleményem, hogy tökéletesen megtalálják az egyensúlyt az elvont és a szórakoztató, a báb- és hagyományos színház között. Viszont tény, hogy soha eddig nem éreztem még Margaritát ennyire visszataszítóan szerencsétlen, minden vonásában sztereotípiákat tükröző nőnek.

(Ó, emlékszem, mikor 2006-ban ösztöndíjasként először jöttünk el ebbe a színházba a mindig népszerű "Diákszombaton", amikor csak 13zl a jegy (és valaha 10zl volt), aztán hazafelé  a decemberi éjszakában egy tölcsérnyi belga sültkrumplinál melegedve bevallottuk egymásnak a lányokkal, hogy szinte egy árva szót sem értettünk... Persze nem akartam leszámolni az édeskés nosztalgiával, és nem is kellett: szerencsére kiderült, hogy a színház akkor is jó, ha értem, miről beszélnek.)

Linkek:

http://www.groteska.pl/spektakle2.php?id=96&PHPSESSID=e312e7240c73094f69bcc399cde0d43a

http://www.groteska.pl/galeria.php?id=96&gallery_name=spektakl&galery_header= (fényképek)

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr302043497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása