Kétségkívül ez nem a legaktívabb hetemként fog bevonulni a történelembe, de azért nem is volt teljesen hiábavaló. Eleinte Istvánnal szaladgáltam a nyári egyetem ügyében (beiratkozott és stréber lett, de nem bánja és nem bánom), aztán fogászati tolmács lettem az öcsém mellett, és így ha mást nem is, a nyelvet legalább gyakoroltam rendületlen, és annyi kellemes megjegyzést kaptam, hogy már-már feledem a sok kellemetlen helpdeskes kommentet. Rákaptunk a mozizásra, mert a vakáció tiszteletére több mozi is olcsón vetít régebbi filmeket, így végre pótolhatjuk a lemaradásainkat is. Végre megnézhettük Jurek Bozykot az AWARIAban, és pont olyan jó volt, mint amilyennek mondják, különösen a sajátos intonációval előadott klasszikusok miatt. (És persze nem semmi a Jailhouse Rock egy ezerévesnek tűnő hetvenévestől, aki hirtelen csíkos sapkát csap a fejébe és csak játszik, csak játszik...) Voltunk Massolitban, Nowa Prowincjában, elsirattuk a Królicze Oczyt, amiből steril helyet varázsoltak, üldögéltünk a Krokodil utca kertjében és ettünk melegszendvicset a Plac Nowyn, söröztünk a Dymben és vigyorogva faltuk a schabowyt Polakowskinál, az egészet Consonni fagylaltjával koronázva (Szpitalna, csokoládé konyakban áztatott szilvával, kötelező!). Láttunk nagyon rövid középkori felvonulást megvadult lóval és próbáltunk páncélt (Malopolskie Posilki / Grunwald 600), messziről belestünk a Barbakán kapuján a lovagi bemutatóra, levittem a fiúkat az "elveszett Wawelba" és a sárkány barlangjába, hajókáztunk Salwator és Skalka között. Vasárnap pedig csúnyán leégtünk Ojcówban túrázva, voltunk várban, hegyen, erdőben és barlangban és megkóstoltuk a helyi pisztrángot.

Szóval, nyaralni jó, de most már munkára fel!

Ó, és találkoztam a kulturális és örökségvédelmi miniszterrel is...

Linkek:

https://www.youtube.com/watch?v=sD68u7diSH8 (Jurek Bozyk - Blues alkoholowy)

http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/kulturalne/malopolskie-posilki-jada-pod-grunwald/2074787/malopolskie-posilki-jada-pod-grunwald/2075446 (tudósítás a Malopolskie posilki felvonulásáról - persze lengyelül. Video.)

http://www.consonni.pl/

http://www.ojcow.pl/

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr212146032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása