2010. június 14, hétfő

 2010.06.16. 19:15

Könyv: Co to znaczy byc matka w Polsce? Anna Pietruszka-Drozdz - Malgorzata Galysz-Wróbel szerk. Warszawa: Fundacja MaMa, 2009.

Bevallottan játszadozik, hiszen címében is utal az 1995-ös Co to znaczy byc kobieta c. kötetre, de nem állíthatnám, hogy nőmozgalmi-aktívanyasági körökön túl nagyobb érdeklődésre tarthatna számot. Kifejezetten az anyaság kivételesen szerencsétlen helyzeteire koncentrál: van vak anya, fogyatékos kislány, bevándorló és kivándorló, sokgyerekes és egyedülálló, és mind a saját történetét mondja el a saját szavaival, ami általában jobb női magazin, és nem holmi akár csak ponyvairodalom szintjére emeli a kötetet. Nem kézikönyv a túléléshez, nem társadalomkritika, egyszerűen csak nők, az anyaságról, felteszem, főleg nőknek. Sajnos ráadásul egyáltalán nem annyira lengyel, mint a cím sejteti...

Linkek:

http://www.fundacjamama.pl/

http://sylwiachutnik.blog.iwoman.pl/wpis,antologia;co;to;znaczy;byc;matka;w;polsce,19971.html

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr142086989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása