2010. július 23, péntek

 2010.07.23. 21:56

Jó eséllyel szerepelni fogok a krakkói rádióban, de sajnos fogalmam sincs, mikor. Elbúcsúztattak minket hivatalosan, a szívem összetört, szeptemberig majdcsak. Addig is, mivel mával bezárt a WBP, hosszabb bibliográfiai áttekintést is közlök az érdeklődőknek hamarosan. De nem csak.

Kirándulás: Tyniec, bencés apátság

Fél hat után sajnos ha lenne is látogató, rá sem hederítenek, kevés információ, szerintem csodás-kesernyés pralinék, sajnos a porter épp nem kapható, cserébe minden más egyéb. Ragyogó napsütés, madárcsicser, kiszűrődő orgonaszó, harangok. Tökéletes.

"Női lapozó": Gala 29/30, július 19 - augusztus 1, születésnapi különszám.

Női lap, amit néha még én is megveszek önszántamból - idén például másodszorra, mert az előző, májusi-ünnepi számban egyszerre szerepeltek Gretkowskáék és a Nigdy w zyciu!-ból megismert szupermama. Ezúttal egyrészt 9 híres hölgyet hívtak meg, köztük Szymborskát és Srodát, hogy Endo portréi mellett bemutassák: erősek. Soha szebbet. Mellettük a férfinépet Slawomir Sierakowski képviseli a Krytyka Politycznától - bár azt hiszem, a legtöbb férfi nem feltétlen örülne a róluk alkotott véleményének. Szóval ha már mindenáron szórakoztatni akarnak: sose jobbat!

Könyv: mattkapolka (nick), Matki Polki, leki, jeki i Potwory. Warszawa: Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne, 2009.

Miért adtam fel ennek a számomra nagyon ígéretesnek tűnő könyvecskének az olvasását? Mindenre azért még én sem vagyok képes. Mert hiába a cím, hiába a népszerűség, hiába a folyamatosság meg a vélt vagy valós önreflexió, ez a végtelenített gyerekszáj-rovat nem tudott se hosszú, se rövid távon lekötni. Ebből is látszik, hogy kívülről szemlélem csak a MatkaPolka-létet, hiszen a könyv egy hosszú évek óta létező, (közönség-)díjnyertes blog olvasói nyomásra nyomdába keveredett változata. És valahogy mégsem az igazi, mert amin hetente egyszer a színes lapokban vagy a szomszédasszonnyal trécselve még nevetünk, az 222 oldalon fájdalmakat okoz.

Linkek:

http://www.tyniec.benedyktyni.pl/pl/aktualnosci-benedyktyni-tyniec/

http://www.gala.pl/gwiazdy/aktualnosci/zobacz/artykul/9-najslawniejszych-kobiet-na-nasze-9-urodziny.html

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr992171905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása