2011. február 8, kedd

 2011.02.08. 20:36

Szaladós-ügyintézős két nap áll mögöttem, de sikerült (táv)beiratkoznom az otthoni félévre, ráadásul megtudtam, hogy beválogattak a "Between the Languages..."-konferenciára, ahogy azt is, hogy az Eötvösnek jövő héten lesz eredménye... Nem baj, addigra hátha fel tudom készíteni a lelkem - és tulajdonképpen tényleg nem szabad kétségbe esnem, az ösztöndíjak miatt sokakhoz képest így is szemtelenül jól állok a kutatós-publikálós-konferenciázós, vagyis a kreditgyűjtős résszel.  Előre! És akkor még nem is meséltem, hogy a periodikák belelendültek, így év elején a  könyvtárba tévedve csak úgy tobzódunk a feminizmus/gender-közeli cikkekben: a már említett Tekstualia (2010/4) az irodalomkritikától a kutatói helyekig elemzi a nők helyzetét a mai tudományos életben, de vannak olyan ínyencségek is, mint a lengyel feministák recenzensi pályájának értékelése; a Wyspa-ban (2010/2) volt egy (sajnos elég jellegtelen) Dzidzia-kritika; a FA-art (2010/1-2) Arleta Galant cikkét közli a mai női családtörténetekről; a Czas Kultury  (2010/5) pedig jó negyvenoldalnyi összeállítást közöl az olvasási szokásoktól a herstory-ig.

De a hét ínyencsége egész más oldalról érkezett: a VIVA-magazin aktuális számának szerelmespárja... Sławomir Mrożek és neje! 14 képes oldalt szentel ez a hamisíthatatlanul ostoba női pletykalap egy több évtizede tartó kapcsolatnak, ami még csak nem is a "szépek és gazdagok" között zajlik. Hajj, néha még én is túladagolhatom a romantikát... Ilyenkor tényleg szeretem Lengyelországot. A riport képei megtekinthetőek a fotós blogján:

http://bartpogoda.net/archiwum/index.php?nid=153380

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr472647677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása