2010. május 30, vasárnap

 2010.05.30. 22:33

A Wojewódzka Biblioteka Publiczna csodálatos átalakulása! - avagy hatalmas területen szabadpolcok, ultrakényelmes íróasztalok pirospárnás székekkel és fiókban csatlakozókkal a laptopozóknak, az olvasóktól távoli, de folyamatosan hozzzáférhető fénymásolókkal! Szeretem!!! (Ja, a magyar hogyan-is-lehetne-a-konyvtar-masmilyen-nem-azert-van-hogy-jol-erezd-magad híveinek: ez a könyvtár ingyenes, külföldiként is minden gond nélkül kölcsönözhetek, vasárnap is nyitva van és itt üzemel a belváros valószínűleg legjobb ár/érték arányos kifőzdéje.)

Valamint:

Bolhapiac (Hala Targowa) - nagy kiterjedésű szemétdomb, semmiféle kincset nem véltem felfedezni, pedig reggel hétkor érkeztem, és jónéhány árus csak utánam. Lehet, hogy nyugatiaknak van ebben valami vadromantika, de nekem páréves zalaegerszegi bokhajárás után már fel is kellene mutatni valamit, hogy érdekes legyen... Nincsenek régi műszaki cikkek, sok az óra, még talán a bútorok a legszebbek. De a tárgyak nagy része hasznavehetetlen, rozsdás vagy csúnyán "újraaranyozott" olcsó festékkel. Azért láttam egy szép zsebórát és egy szecessziós íróasztali készletet, de szerencsére nem vittek kísértésbe. Ha nem tudunk aludni és könnyű sétára meg friss sajtos perecre vágyunk vasárnap reggel, még jól jöhet.

Kézműves vásár (Swieto Rzemiosla Polskiego / Rynek) - az etnodizajn tapasztalatai visszatérnek: évek óta ugyanazok az árusok, jelentős részük kínai vackokkal vonul ki, a legautentikusabb része a grillezett füstölt sajt áfonyalekvárral, ára sajnos az utóbbi években túllépte a lélektani határt (3zl), illetve A lengyel kerámia, vagyis Boleslawiec bemutatkozása. Magyar szemmel siralmas, a lengyelek meg észre sem veszik, és boldogan vesznek gyanúsan olcsó (ergo: keletről importált) fajátékokat a gyereknapos kölköknek.

Linkek:

http://www.ceramikamillena.pl/

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr692043509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása