2010. június 27, vasárnap

 2010.06.28. 20:28

Esemény: Jiddis nyelvtanfolyam; Jewish Community Center / 20. Festiwal Kultury Zydowskiej, 11-12:30. Vezeti: Ula Makosz, Julia Makosz és Przemyslaw Piekarski.

Gutn ownt! (Vagyis jó estét, a héber betűktől kímélnék mindenkit...) Boldog vagyok, hogy jelentkeztem, bár nyilvánvalóan nem fogok egy hét alatt megtanulni jiddisül. De szerda estére, mert akkor írom ezt a szakaszt, el tudok énekelni pár dalt és bárkivel tudom közölni, hogy farkaséhes vagyok, ami ugyan nem minden helyzetben udvarias, de kimeríti a Survival Yiddish fogalmát. Sokan vagyunk, rossz a hangunk, nem megy a ragozás, de nagyon jól szórakozunk. S'ken alemol zajn erger (mindig lehetne rosszabb), nem igaz? A gutn tog :)

PS. amint rájövök, hová kerül a csoportról készülő rengeteg fénykép, belinkelem.

http://www.jewishfestival.pl/

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr192116912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása