2011. április 14, csütörtök

 2011.04.14. 19:16

Rövidhírek.

Egyre több beszámolóval vagyok adós, Fiedorczuk és Agnieszka Klos után a Krakowski Szlak Kobiet volt a Salon w Rózach vendége, mindhárom találkozó rendkívül érdekes volt, bár a legkellemesebben Klosban csalódtam, aki először közölte, hogy nem hisz a közönségtalálkozókban, aztán elkezdett őrületesen személyes ambivalenciákat feltárni a birkenaui tábor mint falu vagy a mellamputáció után felépülő nők szépségéről beszélni. A krakkói lányokat pedig jó volt újra látni, kézbe fogni a Marcelina Kulikowska nyomában készült riportkötetüket... Közben megjelent egy fontos album Artystki polskie címmel a Parknál, amit az ára miatt nem lesz lehetőségem részleteiben megismerni, de még a keddi bemutatója sem volt érdektelen. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy István a plakát után megtervezte a poznani Gender Studies logóját és egy helyi kerekes kampány, a Wózkiem przez Poznan plakátját. Beszippantotta, mit lehet tenni. Múlt pénteken voltam egy remek Vagina-monológok előadáson a Dragon/Maly Dom Kultury-ben, teltházzal játszottak mindhárom alkalommal! Jó volt látni, milyen sokszínű a közönség, milyen lelkesen a lányok, mennyire átélik és játszanak - tényleg játékos volt az egész. Még ha néha szomorú, megdöbbentő, tragikus is. Jövő héten: Vagina-hét!

Éles a http://lengyelirodalom.lap.hu, természetesen feltettem a Wielkopolski Slownik Pisarek-et és sok olyan szerzőnőt, akik nekem fontosak (és van honlapjuk, mert hánynak nincs!) Ha vannak olvasóim és vannak ötleteik, szeretettel várom. És akkor még nem is beszéltem arról, milyen érzés, ha egy ilyen kis válogatás miatt visszaírnak a kötelező emailre a szerzők, hogy köszönik...

Éééés: a mai nappal a Libriben és a Könyvfesztiválon a Vaják. Én meg Lengyelországban, de már folyik a nemzetközi összeesküvés, hogy 23-án kézbe vehessem. Azt, hogy a szövegben elfogadták a javításaimat, onnan tudom, hogy... Elolvastam a szerkesztő-korrektor blogját, akivel, be kell vallani, nem tudtunk teremtő módon együttműködni. Azt hiszem, mindkettőnk épp eleget idegeskedett amiatt, hogy a kiadó elfogadja-e majd a szempontjait, és az, hogy ezek a szempontok homlokegyenest ellenkezőek voltak és lehetőség szerint kölcsönösen kizárták egymást, nem sokat segített. Mindenesetre: megvan a könyv.

Linkek:

http://www.mmpoznan.pl/367378/2011/4/13/krakowski-szlak-kobiet-w-poznanskim-salonie-w-rozach?category=kultura

http://www.mmpoznan.pl/365410/2011/3/30/agnieszka-klos--artystka-ktora-trzyma-czytelnika-za-gardlo?category=news

http://kultura.wp.pl/title,Artystki-polskie,wid,13252708,wiadomosc.html?ticaid=1c20b

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr952826467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása