2011. május 26, csütörtök

 2011.05.26. 20:38

Kitört a Juwenalia, lázban a város, én pedig igyekszem pótolni a feledékenységem, ha már nem ropom az ifjakkal. Mint Gregor Samsa itt:

Egyrészt be akartam számolni arról, micsoda őszinte döbbenet volt a Humán Főiskola kedden - élhetetlen államis bölcsészként mindig azt gondoltam, magániskolákba csak gazdagok és ostobák járnak, akik nem tudnak mit csinálni a pénzükkel, ezért más gazdagoknak adják. Jelentem, az a főiskola döbbenetesen jó kortárs gyűjteményecskét tárol a folyosókon, az udvaron, de még az előadókban is. És ha a Srodát kérdezgető lány nem is volt éppen a topon, azért egészen biztosan akad ott is tehetségesebb a lelkesek mellett.

És végül, hogy még több meglepetésről essen szó: hasznosnak bizonyult számomra a FAKT. Sankturia polskie címmel kiadott albuma. Hónapok óta állt a polcon, de az elképesztően rossz képek elijesztettek. Pedig. A szerkesztés kifejezetten okos: történet, építészet, ima, az ikon/szobor szimbolikája, II János Pál látogatása. Az olyan kívülálló, mint én, csak úgy ragyog, amikor az orra alá dugják az információkat - melyik szentély is inkább patrióta, hol is nevezik meg Máriát a lengyel anyák mintájaként, hol állítottak szobrot a Lengyel Anyának, miért is van az, hogy még a Kolbe atyához zarándoklók is valójában a Szűzhöz kerülnek közel. Köszönöm néked, Fakt! És legalább a varsói vonaton sem méregetett senki sandán - el tudja képzelni azt egy magyar, hogy teljesen normálisnak tartanak az útitársak egy huszonéves nőt, aki szent helyekről összeállított színes albumot forgat a gyorson?!

A ma esti program Brandys, Matka Królów. Nemsokára jelentkezem. (Ha más nem, a halogatott Klos-beszámolóval... Vagy a szomorú hírrel, hogy a wikia megszabadult tőlem - rengeteg energiát igényelne egy saját oldal, és így, hogy egyből éles a Lengyel Írónők Tára, nem adják meg nekem azt az örömet, hogy lassan építgesek... és elveszik, vagy megszüntetik, hajjaj!)

 

PS: csakazértis küzdök és bízva bízok, pedig ez a Wikia tényleg nem olyan egyértelmű, mint mondjuk a startlap, ha már az önkéntes kultúrharcosi tevékenységemnél tartunk. Szóval: Lengyel Írónők Tára Wiki,

http://lengyelironok.wikia.com/wiki/Lengyel_%C3%8Dr%C3%B3n%C5%91k_T%C3%A1ra_Wiki

Mindenki a vendégem egy szörnyülködésre! De lesz ez még jobb is, csak jönnék rá, hogyan... (Vagy legalább olvasnám a Brandyst... Mindenről az az üveg tokaji száraz tehet, amit tavaly kaptunk az esküvőnkre, februárban cipeltük ki, és ma már nem bírtam tovább: felbontottuk. Te jó ég, hogy hiányzik...)

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr772935142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása