2010. július 4, vasárnap

 2010.07.06. 12:29

Miután szerencsére sikerült megmenekülnöm a szájsebészeti ügyelettől, bár erre az orvosom sem látott sok esélyt, immár Istvánnal nekivágtunk a vasárnapi napsütésnek.

Kiállítás: Andreas Feininger. New York in the Forties. MCK, 03.07-29.08.2010. Tárlatvezetés a Függetlenség napja alkalmából rendezett Dzien Amerykanski keretében.

Krakkóban járva kihagyni vétek lenne - építészből át-ön-képzett fényképész ragyogó beállításai egy New Yorkról, ami már nincs és még van: munkások ebédelnek a Central Park rétjén, körülöttük néhány fiatal fa, másutt vitorlás hajókról rakodják a friss halat, ébredeznek a negyedek boltjai, világítanak az éjszakában az első felhőkarcoló-piramisok. Nosztalgia, persze, de nem az a szirupos-banális.


Koncert:Chasydzkie reggae z Nowego Jorku na Kazimierzu - Wieczór Akustyczny z Matisyahu. Synagoga Tempel, 22:00 / Festiwal Kultury Zydowskiej.

Nagy élmény zsinagógában reggaet hallgatni egy olyan közösségben, ami szeretni tudja egymást azután, hogy egy órát várt elviselhetetlen összezsúfoltságban, hogy egyáltalán beengedjék. Úgyhogy valami biztosan van benne.

Linkek:

http://www.mck.krakow.pl/view.php?idt=1&idm=592 (kiállításl)

https://www.youtube.com/watch?v=UZllIGUiyIs (koncert)

https://www.youtube.com/watch?v=NhxoQJbEFgQ (koncert)

http://www.matisyahuworld.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr832133164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása