2011. március 16, szerda

 2011.03.16. 10:42

Egyik pályázat a másik után, csak szaladok-másolok szüntelen. Sapkowski megjelenését ma jelentik be, a vaják-vita dúl, én egyre enerváltabban próbálom kivenni a részemet belőle. Helyette örvendek, mert ha minden jól megy, egy hónap múlva élesedik a lengyelirodalom.lap.hu, ami nem lesz ugyan olyan fenomenális, mintha honlapot indítanék a témában, de remélem, minden érdeklődőnek a hasznára válik majd. Tegnap este újraindult a Salon Róz, az első vendég Julia Fiedorczuk, a Poranek Marii és négy verseskötet szerzője volt, aki több, mint két órát töltött a szokásosnál kisebb, de azért elragadtatott nézősereggel - beszámoló hamarosan. Áprilisban jön a Przestrzen Kobiet (juhúúúú!), májusban Bozena Uminska-Keff. Újfent ígéretet kaptam a ProArte szerkesztőségétől, hogy jövő héten már tényleg megjelenik a Chutnik, István pedig újabb megbízást kapott a genderesektől, ezúttal logóra. Jövő hétig alámerülök a konferencia-anyagokban.

PS. A poznani Manifa igazán szomorú esemény volt: húsz emberre harminc újságíró, az aktivisták szószólója berekedt, sötét volt és hideg, zajt se csaptunk, nem is vonultunk, az egész lezajlott bő húsz perc alatt. Persze igyekeztek ebből előnyt kovácsolni: a Manifa áll, ahogy az ügyek is állnak - de mégiscsak kicsit szomorkás tüntetés, és nem az a színes-zenés felvonulás lett, amivel talán tényleg lehet némi szimpátiát kelteni. Meglehetősen kicsi volt a visszhangja is, természetesen elsősorban az ellentábor képviseltette magát a kommentharcokban (lsd. gimnazisták és kövér tehenek, akik még nem kaptak egy jó alapos...) De mit mondhattam volna a lengyel ismerősöknek? Még mindig sokkal előbbre vannak, mint a magyarok... (A második képért köszönet a helyi médiának és elnézést az újrahasznosításért, egyúttal kellemes engem-keresgélést a képen!)

PS. Egy genderkörös ismerősöm adatlapján (facebook, na ná, nincs nélküle manapság mozgalom!) találtam ezt a zseniális oldalt: a Fronda akciója a feminizmus áldozataiért, imával a szerencsétlen feministák, de még inkább a családfői poszttól megfosztott  férfiak lelkéért. Na, hát Magyarországon ilyen sincs :)

http://www.feminizm.republika.pl/index.html

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelanya.blog.hu/api/trackback/id/tr432743683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása